Bouwmaterialen

Stellingsystemen zijn van immens belang in de bouwmaterialenindustrie. De opslagfunctie is een van de belangrijkste kenmerken van de bouwmaterialenhandel en -industrie voor een verscheidenheid van verschillende kleine en grote producten.
Voor de opslag van bouwmaterialen in het magazijn van de detailhandel zijn verschillende stellingsystemen nodig. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen stellingen voor het magazijn en voor de verkoopafdeling. Sommige artikelen in de bouwmaterialensector zijn zeer omvangrijk, zodat ze niet in klassieke palletstellingen kunnen worden opgeslagen. Draagarmstellingen zijn daarom bijzonder geschikt voor lange materialen zoals gipsprofielen of afvoerbuizen, houten planken en staven.
Draagarmstellingen bestaan uit stabiele IPE-staanders met uitstekende armen waarop de lange goederen kunnen worden geplaatst. Afhankelijk van de plaats van opstelling wordt een onderscheid gemaakt tussen enkelzijdige en dubbelzijdige draagarmstellingen. Speciaal voor buitengebruik zijn er gegalvaniseerde stellingvarianten verkrijgbaar. Deze kunnen op verzoek van de klant worden voorzien van dakconstructies.

Contact