soorten stellingen

Soorten
stellingen

Draagarmstellingen kunnen conventioneel worden gebruikt in een magazijn (bijvoorbeeld in de buurt van de productie-installatie) of buiten. Afhankelijk van de plaats van opstelling en de transporttechniek kunnen draagarmstellingen aan één of beide zijden worden gebruikt. Afhankelijk van de functie van het magazijn zijn er verschillende varianten. Voor buitenopslag zijn er gegalvaniseerde draagarmstellingen die bovendien zijn voorzien van een dakconstructie. Indien gewenst kunnen deze stellingen ook met een achterwand worden afgesloten.

De andere uitbreidingsfase van draagarmstellingen is de mobiele variant. De stellingen zijn gemonteerd op torsiestijve mobiele wagens of chassis, die vervolgens elektrisch worden aangedreven. Zo beweegt de complete stellingrij. Deze variant wordt mobiele stelling genoemd.

Tenslotte kunnen de robuuste draagarmstellingen worden gebruikt als onderbouw voor een stelling hal, waarbij ook rekening kan worden gehouden met hekken, lichtkoepels of een antidruppelcoating. Ook de dak- en wandbekleding kan hier door de klant worden verzorgd.

Alle draagarmstellingen kunnen (ook achteraf) worden uitgebreid tot een automatisch magazijn. Samen met de optimale transporttechniek, zoals opslag- en ophaalmachines en de juiste opslagsoftware, worden de conventionele stellingen een automatisch magazijn.