Stellinghallen

Stellinghallen verschillen van conventionele hallen doordat in stellinghallen de steunpunten van de stellingsystemen tegelijkertijd de functie van onderconstructie voor de wand van de hal en het dak van de hal op zich nemen.
Op basis van de robuuste stellingsystemen van warmgewalste stalen profielen, wordt een stelling hal gecreëerd door de dakarmen en de dakbedekking te bevestigen, evenals een omringende wandbekleding. In een opslaghal voor hout bijvoorbeeld kunnen draagarmstellingen worden gebruikt als onderconstructie voor het dak en de wand. Dit betekent dat met deze bouwmethode geld en tijd kunnen worden bespaard. De bouw van een conventionele hal met de daaropvolgende montage van draagarmstellingen in de hal is niet langer nodig.
Zowel open als gesloten opslaghallen kunnen worden gerealiseerd op basis van draagarmstellingen. Bij een gesloten opslagsysteem worden de wandelementen aan de achterkant van de draagarmstellingen bevestigd, terwijl tussen de stellingrijen steunpunten worden aangebracht, die gemakkelijk het hele dak kunnen dragen. Als wandbekleding kunnen trapeziumplaten, damwandprofielplaten of sandwichpanelen worden gebruikt. In het geval van een open magazijnhal is er meestal geen behoefte aan wandbekleding. Niettemin is het opgeslagen materiaal beschermd tegen b.v. sneeuw en regen.
Indien gewenst kunnen de stellinghallen aan de individuele behoeften worden aangepast. Zo kunnen bijvoorbeeld deuren, poorten, lichtbanden of rookafzuigsystemen in de planningsfase worden opgenomen.

Kenmerken van stellinghallen:

  • Besparing van conventionele hallen met achteraf ingebouwde stellingen
  • Voordelige opslagoplossing door het wegvallen van conventionele hallen
  • Complete uitbreiding incl. poorten en rookafvoersystemen op aanvraag
  • Verschillende uitbreidingsfasen mogelijk
  • Persoonlijk deskundig advies ter plaatse
  • Volledige montage door opgeleide montageteams

Contact